Välkommen till Söderströms

I 97 år har Söderströms varit Örnsköldsviks och en av Norrlands ledande fristående leverantörer av bildelar och verktyg till privatpersoner, bilverkstäder och bensinstationer.

Tillsammans med andra ledande leverantörer och butiker i landet har vi varit med och bildat Autoexperten som är en kedja av butiker och anslutna bilverkstäder.

Vi bygger vidare på alla de goda värden som Söderströms är förknippat med. Anledningen till att vi ingår i Autoexperten är att vi därigenom skall kunna ge Dig som kund ännu bättre service.

Samarbetet inom Autoexpert-gruppen kommer att göra oss ännu bättre. Vårt produktprogram blir bredare och leveranserna snabbare.

Välkommen till Söderströms. Din Autoexpert i Örnsköldsvik.

 Mer information

O E Söderström startade 1922 en Cykel & Reparationsverkstad i Örnslöldsvik. Verkstaden utvecklades allt eftersom och 1953 började sönerna Kurt och Uno med postorderförsäljning av motorcykeldelar.

Från 60-talet tog bildelarna succesivt över och Söderströms producerade under många år en fullödig katalog som distribuerades till kunder över hela landet. Det ledde till att företaget växte ur lokalerna och bröderna byggde därför ett nytt varuhus som stod färdigt 1975.

Söderströms är fortfarande ett familjeföretag och 2002 övertog Kurt Söderströms söner Anders och Lars driften av företaget.

Sedan 2019 drivs företaget av Lars Söderström som är barnbarn till grundaren O E Söderström.